new-logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

BOVAG garantie bij Autobedrijf Tanis

BOVAG is een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Autobedrijf Tanis is daar één van, Daarnaast is BOVAG een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-leden zorgen dat BOVAG-klanten zorgeloos kunnen genieten van hun mobiliteit. En dat doen wij graag, als Autobedrijf Tanis. Zo sluiten wij de BOVAG Garantie bij op auto's met een verkoopprijs vanaf €5.000,- (tenzij anders vermeld).

Naast de zekerheid van BOVAG Garantie berekenen wij geen afleverkosten en de verkoopprijs is inclusief rijklaarmaakkosten. Mochten er uitzonderingen zijn dan vermelden of bespreken wij dat bij de verkoop.

Wat heeft u aan BOVAG Garantie
Het BOVAG garantiebewijs geeft u recht op twaalf maanden standaardgarantie op onder meer verborgen gebreken aan auto, onderdelen en toebehoren. Daarnaast kunt u altijd aanspraak maken op het onafhankelijke ANWB/BOVAG Bemiddelingsbureau.

BOVAG garantie is bij Autobedrijf Tanis van toepassing op auto's met een verkoopprijs vanaf €5.000,- (tenzij anders vermeld). Occasions onder €5.000,- hebben standaard 1 maand garantie volgens BOVAG norm. De voorwaarden zijn hetzelfde alleen de tijdsduur is korter.

Wilt u extra zekerheid bij occasions onder de € 5000,- dan kunt u garantie bijkopen. Voor 3 maanden garantie betaalt u meerprijs van slechts €395,-. En voor 12 maanden BOVAG garantie betaalt u een meerprijs van slechts €795,-.

NAP / Tellerrapport erkende kilometerstand
Naast BOVAG erkend is autobedrijf Tanis ook NAP erkend.De Stichting Nationale Auto Pas (NAP) beheert, registreert en signaleert sinds 1991 de kilometerstanden van zoveel mogelijk motorvoertuigen in Nederland. Deze kilometerstanden worden geregistreerd bij de APK-keuring, schadeherstel, inruiltaxatie, reparatie, inkoop en verkoop, reparaties/ onderhoud boven de €150,00 en bij het opnemen in de handelsvoorraad. Op deze manier wordt van ieder voertuig een zo compleet mogelijke kilometerhistorie opgebouwd en valt tellerfraude direct op.

Voor aangesloten autobedrijven is de kilometerhistorie bij iedere auto inzichtelijk. Indien de gehele historie logisch verklaarbaar is wordt hier een NAP-pas op afgegeven. Op deze NAP-pas staan alle kilometerstanden en data vermeld die ooit geregistreerd zijn. Vanaf 1 januari 2014 beheert de RDW de database met tellerstanden.

NAP en de RDW

De RDW heeft als overheidsorgaan de database en registratie over genomen van Stichting Nationale Auto Pas (NAP). Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland zijn wettelijk verplicht tellerstanden te registreren van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kg). Met de nieuwe wetgeving is het strafbaar een tellerstand terug te draaien of daarover te adverteren.

Door een tellerstand vaker te registreren, wordt de ruimte om te frauderen met de tellerstand kleiner en wordt een betrouwbaarder oordeel afgegeven over de reeks geregistreerde tellerstanden.

In samenwerking met NAP werkt samen met de RDW aan het verder terugdringen van fraude met tellerstanden.

Autobedrijf Tanis is RDW erkend autobedrijf

De RDW houdt de levensloop bij van motorvoertuigen (zoals auto’s en bedrijswagens) in Nederland. Verder beheert de RWD de bijbehorende documentatie, zoals kentekens. Het is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid en voert wettelijke taken uit.

Wanneer u een auto koopt ontvangt u als particuliere voertuigeigenaar een kentekenbewijs dat afkomstig is van de RDW. Het is voor u het bewijs dat het voertuig op uw naam staat. Als uw voertuig naar een APK-keuring gaat, controleert de RDW of deze keuring juist is uitgevoerd. Dat doet de RDW steekproefsgewijs.

Wat betekent een RDW erkenning voor u als particulier?
De RDW houdt toezicht en controle op de door RDW erkende autobedrijven. Verder houdt dit onder andere in dat kentekens door het bedrijf zelf te naam mogen worden gesteld en dat proefritten zijn verzekerd.

Wij zijn als BOVAG-Lid verzekerd bij de Bovemij. De verzekeringsmaatschappij voor de automobielbranche. Bij onderhoud en reparatie is uw auto dan ook perfect bij ons verzekerd.

Onze cliënten-objecten-verzekering dekt uw schade mocht er onverhoopt iets misgaan als uw auto in onze werkplaats op bezoek is. Wel zo geruststellend en vertrouwd, en een extra service die wij als Autobedrijf Tanis leveren aan onze klanten.

man

Vragen of interesse?

Contactgegevens

Volg ons op Instagram

Morgen Internet - Zorgeloos website